Ege Otlu Kabak Dolması


Malzemeler

2 adet kabak, 1 adet soğan, 1 bağ karışık Ege otları, 50 gr pirinç, 1 diş sarımsak, 5 gram limon kabuğu rendesi, 1 adet kuru domates, 50 mlt zeytinyağı, tuz, değirmen kara biber.

Jülyen doğranmış soğan ve sarımsak az miktarda zeytinyağında kavurulur. Sonra jülyen doğranmış kuru domates ilave edilir. Bir müddet sotelendikten sonra karışık Ege otlarının yaprakları ve limon kabuğu rendesi ilave edilir. Otların rengi değişmeden tuz ve baharatlarla tatlandırılıp ocaktan alınır. Ayrı bir yerde haşlanmış pirinç otlarla harmanlanıp kabağın içine doldurulmaya hazır hale getirilir.Kabak yıkandıktan sonra çatalla dış yüzeyi hafif çizilir ve içleri oyularak boşaltılır.Soğan kabukları ve Ege otlarının kullanılmayan kökleri bir tavanın dibine serilir. Üzerine doldurulmuş kabak konulur. Üzerine kalan zeytinyağı ve bir çay bardağı su konulur. Tuz serpilip kısık ateşte 20 dakika pişirilmeye bırakılır. Sonra isteğe göre soğuk veya sıcak olarak tercihe göre yoğurt ile servis edilir.


Call Now Button